Proč koloběžku?

Koloběžka. Kolik lidí, vlastně asi většina má koloběžku spojenou s dětstvím. Většina ji v útlém věku zkusí a záhy odloží a přejde ke kolu.

Jízdu zvládne každý

Jízdu na koloběžce hravě zvládnete. V případě potřeby kdykoli snadno seskočíte a plynule přejdete v chůzi. Ve vysoké rychlosti samozřejmě ne, to nedoporučuji. Na chodníku nejste tolik na očích, jste vlastně v úrovni chodců a spíš koukají co to jede, nejsou to ty zlé pohledy jako na cyklisty.

Pomáhá při bolesti zad a kloubů

Rovnoměrně zatěžuje celé tělo. Jízda na koloběžce je komplexní pohyb, při němž se zapojují nejen svaly dolních a horních končetin, ale také břišní a zádové svaly. A protože na koloběžce pracuje celé tělo, můžete na ní jezdit i v chladnějších měsících, aniž byste prostydli.Na koloběžce perfektně protáhnete a uvolníte zádové svalstvo. Fyzioterapeuti jízdu na koloběžce doporučují jako doplněk k rehabilitaci či jako prevenci proti bolestem krční a bederní páteře. Jízda na koloběžce také výrazně šetří klouby proti běhu třeba. Jak říkám, koloběžku doporučuje 11 z 10 ortopedů 🙂

Vhodná na hubnutí

Na koloběžce se spálí až o 30 % energie více než na kole. Jízda na koloběžce je stejně energeticky náročná jako aerobic nebo svižný běh a navíc je to zábava! Snadno si vytvarujete problematické partie stehen, hýždí, boků, břicha a pasu. Nezapomeňte jen pravidelně střídat odrazové nohy.

c-banner-fitness-729x90.png

Ideální dopravní prostředek do města

Do města plného lidí a překážek těžko najdete lepší vozidlo. Kratší vzdálenosti na koloběžce překonáte rychleji než na kole nebo pěšky a mnohdy budete v cíli dříve, než kdybyste jeli městskou hromadnou dopravou.Koloběžka obratnější a skladnější než například kolo. Obvykle bez potíží s ní můžete cestovat i tramvají, autobusem nebo metrem. K dispozici jsou i skládací modely, například od firmy MIBO.

Dokonale elegantní

S koloběžkou jste vždy elegantní, dámy mohou lidně jezdit v šatech nebo sukni. Sama koloběžka je pak originální doplněk a budete každý koukat copak to máte.

Skladná a praktická

Koloběžku snadno naložíte do kufru auta či výtahu a zaparkovat ji můžete třeba na balkóně. V přídavném košíku na řídítkách můžete převážet kabelku, batůžek i tašku s menším nákupem. Možné je i upevnit sedačku pro děti vpředu na řídítka a mít tak své dítě za jízdy pod kontrolou.

Nízká pořizovací cena a snadná údržba

Pořizovací cena koloběžky je oproti ceně stejně kvalitního kola zhruba třetinová. Navíc díky malému počtu dílů, které by se mohly porouchat, koloběžka nevyžaduje náročnou údržbu. Zpravidla si vystačíte jen s pumpičkou a občasným seřízenám brzd.

Ekologicky šetrný dopravní prostředek

Jízda na koloběžce v sobě snoubí zdravý životní styl a odpovědný přístup k životnímu prostředí. Koloběžka coby dopravní prostředek neznečišťuje ovzduší zplodinami ani hlukem.

Radost a zábava

Jízda na koloběžce je ale především zábava! Koloběžka, ať již na ní trénujete, relaxujte, venčíte psa, jezdíte do školy či do práce, vám přinese radost z pohybu. Příběhy lidí, kteří koloběhu doslova propadli, najdete

Přesvědčte se osobně.

Kdo má zájem může shlédnout i následující video

Růstový hormon je považován za elixír mládí a zdraví. 100% přírodní stimulace vlastní tělesné produkce růstového hormonu, pomáhá nejen proti mnoha nemocem, ale i sportovcům

více informací

www.rustak.cz

 

468x66

Mohly by se Vám líbit články...