Na koloběžce do polepšovny

Padl nápad navštívit místa na kterých se natáčel celkem populární film – Jak dostat tatínka do polepšovny. Díky netu a stránce fimovamista.cz je to snadné. Takže chvíle u mapy.cz a může se vyrazit. Horko, takže část cesty autem, do Radvánovic. Vyrážím nejprve k Dračímu zubu. Cestou míjím hezkou stavbu v Hrubé Skále, obecní úřad.

Řezníčkova vila, nyní obecní úřad Hrubá Skála

Nikde nic, žádná cedulka s vysvětlením, později doma zjišťuji, že jde o vilu majitele pivovaru kterou nakonec koupil pro obec místní mecenáš Bohuslav Jan Horáček. Krásná budova a moc hezká zahrada kolem. Pokračuji kopcem k Dračímu zubu, kolem studánky a pár rybníčků brčálníků. Voda ve studánce je prý pitná, nevím, pít nepotřebuji, nezkoušel jsem.

Studánka Doubravice

bezejmený rybník “brčálník”

A také kolem Osudové. Je vedena jako geoturistická zajímavost.

informační tabule k Osudové

Osudová

Mírný sjezd, pak písčitá lesní cesta plná šišek, lepší koloběžku tlačit a jsem u “Dračího zubu”.  Tak se ve filmu Jak dostat tatínka do polepšovny jmenovala skála Skaut.

Skaut alias Dračí zub z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny

A zase zpět, nebudu riskovat sice asi kratší, ale nevím jakým terénem, cestu ke slavné hospodě a zkratce mezi domy, kudy jezdil filmový Vašek z nákupů. Ta je v obci Krčkovice. Cerstou, kousek od Hrubé Skály míjím vyhořelý strom.

vypálený strom

Na jedné fotce je jak ona hospoda tak i zkratka.

Krčkovice – hospoda a Vaškova zkratka

Dalším bodem na cestě mají být ony skály za rybníkem pod chalupou na které lezli. Jsou u Věžických rybníků. Tentokrát místo po silnici volím cestu přes les, vypadá sjízdně, no není úplně, ale je o hodně kratší. Kolem pohádkové chaloupky, ani nevím proč se to tak jmenuje, spíš hororová chalupa. Blikající monstrum před chalupou, v autě VB hraje prapodivná hudba.

pohádkový domek u Krčkovic

pohádkový domek u Krčkovic

pohádkový domek u Krčkovic

Pionýrský tábor opodál je již připraven. Vlastně dnes asi dětský či skautský, pionýři vyšli z módy, že?

tábor je připraven

Zkratka, jak jsem psal, místy sjízdná, místy ne, ale většinou se dalo jet i na koloběžce. Určitě ale byla ta cesta lesem mnohem hezčí než po silnici.

od Kčkovic údolím k Věžickému rybníku

od Kčkovic údolím k Věžickému rybníku

Věžický rybník je tu. Nehledám přesně filmový záběr, ale asi to sedí.

Věžický rybník

 

zajímavé “kapradí”

údolím Žehrovky

Projedu kolem a mířím k Podsemínskému mostu. Ten filmaři využívají docela často a mihl se i ve filmu po jehož stopách je dnešní výlet – Jak dostat tatínka do polepšovny.

Podsemínský most

Podsemínský most

Podsemínský most – nemělo by se tam chodit

 

Cedulka obecního úřadu varuje před vstupem, ale tak pod stromem, docela nenápadně.

Posledním místem které je na trase, je místo kde Petr Nárožný vjel do rybníka s onou slavnou hláškou: “Vodník a říká mi Fando”.

značně opravená silnice, rybník bez mola

značně opravená silnice, rybník bez mola

 

 

970x210.jpg
468x66

Mohly by se Vám líbit články...