Radar Všechlapy

Zhruba rok je v obci Všechlapy u Nymburku spuštěn úsekový radar, úsekové měření rychlosti. Dle citace s nymburského deníku
chrání přechody i zvýšení bezpečnosti napříč celou obcí.
Zdroj: https://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/kratce-vsechlapy-maji-radar-20171019.html

Je to celkem zajímavé, jak to funguje, že takový tajný, ano je tam cedule na začátku obce, ale takovou má dne každá druhá, jak takové úsekové měření zvýší bezpečnost, jak to jen může fungovat. A když jde o bezpečnost, další taková zajímavá věc je to, že do doby co byl uveden do provozu se nějak náhle “rozbil” ten radar informativní, ten který ukazoval rychlost.
Celé mi to tedy přijde, že bezpečnost je až na posledním místě, že jde jen o ty peníze, vybrat jich co nejvíc. Kdyby šlo opravdu o zklidnění dopravy, zpomalení aut, vybuduje obec na počátku šikanu, nadělá příčné pruhy na silnici, vytvoří ostrůvek kolem přechodu. Ne, občana od přejetí na přechodu chrání úsekový radar. Na jakém principu to funguje, to je mi záhadou. A místní z něj mají srandu, uhnou dříve než dojedou k druhé kameře.
Ovšem rychlost a její měření, to je modla, je to velká modla i Policie ČR, byť vysoká rychlost podle statistik je až na pátém místě místě (viz například https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/prekroceni-povolene-rychlosti-neni-pricinou-nehod-policie-ma/r~fdf6630cfa8a11e7b6a9ac1f6b220ee8/?redirected=1538228236) v počtu nehod a to ještě označeno jako nepřízpusobení rychlosti stavu vozovky, tedy typicky na sněhu, ledu, dešti. Ovšem rychlost je taková krásná veličina, v oblibě ji nemá tedy jen Policie ČR, ale i mnoho obcí.

468x66

Mohly by se Vám líbit články...