Aplikace pro dětský telefon.

S dětmi je často potíž. Telefon je dnes téměř povinný. Já odolával celkem dlouho, ale přeci jen přišel čas kdy jsem musel nějaký vybrat. Tím, no já to tušil, tím přišly problémy. Takže jsem hledal nějaké aplikace které mi pomohu vyřešit pár problémů. Jednak věčně rozhašený telefon, nastavení, aplikace. Pak, když dítko nezbedné nebere telefon, zjistit kde se asi pohybuje.používám AndroidLost.

Můžete tím telefon lolalizovat, spustit sirénu, odposlouchávat, nechat si poslat výpis SMS či výpis hovorů …

Celkem detailně a česky je to popsané v článku na Světě androida.

Ovládání probíhá poté přes webovou stránku https://www.androidlost.com/ která je tedy ne právě userfriendly, ale dá se.

Pro zamezení instalace nových aplikací, změny nastavení telefonu, omezení používání některých apliací, tak na to používám AppLock z GooglePlay. Asi záleží na telefonu, ale zjistil jsem, že aplikaci je možno odstranit i přes zákaz, netýká se AndroidLost, ta není vidět.

Děti jsou schopné prožvanit nebo pro esemskovat fůru peněz a na to jsem si našel aplikaci ControlYourCalls.
Lze nastavit povolený počet minut, počet SMS, VIP čísla na která se dovolá (dopíše) vždy.

Takže tyto tři jsou základem který instaluji na nový telefon pro děti. K zahození nejsou ani Fotky Google, můžete potom sledovat co tak dítě fotí, pokud, a to asi no, znáte přihlašovací údaje ke Google účtu. Někdy i tato věc dokáže zabránit maléru.

Pokud je dítko větší, je jistě vhodné znát i přihlašovací údaje na sociální sítě nebo mít dohodu, že dovolí nahlédnout a správně nastavit soukromí.

Pokud přístup, typicky na FB, zakážete, moc si často nepomůžete, účet zařídí ochotně spolužák a jste v pasti. Nemá člověk kontrolu a opět to může vést k problémům.

Jistě výše uvedené není nutné pro každé dítě, třeba ne všechny aplikace, ale třeba uvedený seznam, osobně odzkoušených aplikací, se může někomu hodit.

468x66

Mohly by se Vám líbit články...