RSS čtečka pro Firefox Quantum

Dlouhé roky jsem spokojeně používal ve Firefoxu doplněk – RSS čtečku Sage. Jednoduchá, rychlá, přehledná. Nevyhovaly mi ostatní, třeba proto, že otevíraly články v nových tabech a nešlo to změnit, někdy nešlo měnit pořadí sledovaných, prostě každá konkurenční měla něco co mi nesedlo, Sage byla čtečka pro mé potřeby dokonalá.

Bohužel přišel Firefox Quantum a s ní konec. Téměř rok jsem tedy měl nainstalovanou starší verzi a zakázané aktualizace. Nedávno přišla změna počítače, samozřejmě se nainstaloval nový Firefox. Má tedy proti starému stále pár nedostatků, něco má lepšího, to doladím. Ovšem Sage mi moc chybělo. Hledal jsem tedy náhradu. Celkem zajimavá, pro toho kdo chce sledovat na více zařízeních, po drobných úpravách v nastavení, mi přišel inoreader. Používal jsem, ale měl nedostatky které jsem nedokázal ovlinit v nastavení. Tedy jsem hledal a hledal až jsem narazil na čtečku Drop Feeds

Drop Feeds - náhled na Lupa.cz

Drop Feeds – náhled na Lupa.cz

Nejvíce podobná oblíbené Sage, má svoje mouchy, ale po menším doladění v nastavení se hodně blíží. Pokud tedy někdo hledá náhradu za Sage, doporučuji. Momentálně tedy udržuji feedy na obou, Drop Feeds i Innoreader, uvidím jaká bude budoucnost obou, ale mírným favoritem je Drop, Inoreader je zase dobrý v tom, že mám stejné články ve všech zařízeních.

Doplněno koncem března 2019

Přišla verze Firefoxu 66.0.1 a katastrofa. Zmizely mi připnuté panely, zmizela poslední relace, nové panely se otevírají do nových oken. Takže zpět na verzi 65.0.2 a zakázat aktualizace. Nějak se té Mozille v poslední době nedaří. Nedávno poslední aktualizace způsobila problémy s pošťákem, Thunderbidem.

Co ovšem začalo špatně fungovat, byla RSS čtečka Drop Feeds, objevená náhrada skvělé čtečky Sage. Tedy, po nějakých experimentech jsem zkusil hledat sage a ejhle.

Našel nástupníka, čtečku Sage like. Sláva. Ta se chová jak jsem byl zvyklý. Bohužel, nenašel jsem, nemá import OPML souborů, takže znovu ručně všechny sledované kanály, ale už funguje. Nyní jsem spokojen.

 

468x66

Mohly by se Vám líbit články...