Amazfit Bip – první zkušenosti

Přinesl Ježíšek hodinky Xiaomi Amazfit Bip. Nebylo to překvapení, přál jsem si je, záměrně tyto poměrně levné. Nevím zda mne budou bavit, navíc hodinky běžně nenosím, vyjma nějakých akcí a dovolené, kde je často nepraktické tahat s sebou mobil.

Natěšen, rozbalím, zkouším párovat a nic. Několik pokusů a stále nic. Aplikace Mi Fit prostě hodinky nevidí. Samo bluetooth telefonu ano, ale to je k ničemu, hodinky fungují tak zvláštně, že si je musí spárovat ona aplikace. Takže strejda Google, ten jistě nezklame. Mraky pročtených stránek, nesčetně pokusů, nic nevedlo k cíli. Tak jsem je odložil, pokračování další den. Chtěl jsem zkusit spárovat s tabletem, ale smůla, aplikace prý není kompatibliní. Nicméně našel jsem jinou aplikaci a ta dokázala tep z hodinek zobrazit, ale nostě s sebou tablet, že? Trochu nepraktické. Nainstaloval jsem tedy … do telefonu a zase nic, chvíli zobrazovala tep, ale neustále tam byla hláška, že je nebo byla nainstalována i oficiální aplikace, prostě to nefungovalo.

Měl jsem už myšlenky na reklamaci, případně, stejně nad tím přemýšlím, koupí nového mobilu. Hodinky jsem odložil a tak ve volných chvílích hledal rady a pokoušel se je spárovat. Nesčetně pokusů, smazání bluetooth všech zařízení, restarty telefonu, ukončování aplikací … no prostě stále nic. Neb jsem byl zvědavý, žebrám u dcery, nechce svůj mobil půjčit, chtěl jsem jen vidět jak hodinky fungují.

Z mnoha článků které jsem pročetl na téma párování bylo celkem jasné, že největší problém je v telefonu Huawei P8 Lite. Ten má s bluetooth a zejména Wi-Fi vs bluetooth problém, to vím dávno. Tedy jako poslední šanci pro oživení hodinek jsem sáhl po starém telefonu Prestigio. Nainstaloval Mi Fit, zkusil párování a ejhle – podařilo se. Po spárování se do hodinek stáhly nějaké aktualizace a bylo hotovo. Vzal jsem tedy znovu svůj telefon Huawei P8 Lite, spustil aplikaci a také spárováno.

Nevím zda pomohlo stažení aktualizací nebo “profouknutí”, ale hodinky konečně od večera fungují.

Tep občas ukáží, ne tedy že by to nefungovalo, ale dal jsem nastavení které měří po 30 minutách, ráno jsem se dozvěděl, že chodím brzy spát a že spím dobře. To tedy srovnává s uživateli shodného věku, ale nevím s kolika, takže jsem možná lepší než další dva nebo dalších 15 tisíc. Změnil jsem si ciferník, takže najednou vidím čas i datum, občas se člověk ztrácí ;-). Ráno nešly připojit k aplikaci, pomohl až restart. Hodně problémů vidím v telefonu Huawei, prostě má v bluetooth nějaký bug.

Doplnění po třech dnech používání:

Spánek měří tak divně, ulehnu ve 23, usnu 0:15 vstanu 6:30 a naměří 7:29 spánku. Tep se proti pásu Polar liší o -5 až +30 tepů. Nikde jsem nezjistil zda hodinky mohou fungovat nějaký čas i bez mobilu, že se po … nějaké době jen stáhnou data, nevím jakou mají paměť. První zaznamenávaná aktivita se neuložila.

Vybral jsem si, z mého pohledu nejpřehledněší ciferník a česky, ne že by mi den v týdnu vadil, ale když je ta možnost

ciferník

Je z amazfitwatchfaces.com. Libí se mi velké hodiny, datum, tep, den v týdnu a stav baterie. To je tak asi všechno co potřebuji pořádně vidět.
Prohlédnu si sporttestery a chytré hodinky

Vypnu notifikaci hovoru, fungovala asi na dva hovory a od té doby jen vibruje a nevidím jméno volajícího, takže to postrádá smysl, stejně musím lovit telefon abych zjistil kdo volá a funguje to tak nějak náhodně, 10 hovorů vibruje, pak 4 ne, pak půl dne ano, pak celý den nic Takže značně nespolehlivá funkce.

Co se výdrže baterie týče. Dva tréninky zhruba po hodině a půl, sledování polohy a k tomu dva dny běžného používání a baterie ukazovala stav 92%. S výdrží tedy spokojenost.

Nevýhodou je poměrně dlouhá doba než si “chytnou” GPS, neměřil jsem, ale trvá to kolem dvou minut. Pravda, pokaždé je to když jsem vyšel ven a chtěl vyrazit, je možné, to zjistím až bude lepší počasí, že pokud se člověk před počátkem pohybuje venku, že už mají polohu zjištěnou.

 

468x66

Mohly by se Vám líbit články...