Amazfit Bip – měření tepu

Měření tepu. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem si hodinky Amazfit Bip pořídil.

Jezdím na koloběžce, to si asi leckdo kdo prošel tyto stránky všiml. Jezdím jak pro radost tak i pro nějaký účel. A když jedu pro účel, zajímá mne tepová frekvence. Spustil jsem tedy hodinky a vyrazil. Tempem obvyklým, vím, že mívám tepovku i 150, ale hodinky ukazovaly málo, od 80 do 130. Tedy jsem vyrazil příště jak s hodinkami na rukou tak s hrudním pásem, ten považuji za spolehlivější, používal jsem občas, ne fanaticky, ale tak aby byl člověk zhruba v obraze. Jeden z mých oblíbených okruhů a jedu. hrudní pás

amazfit_bip

amazfit_bip

ukazuje 100, 110, 120 a až na 130 mi vyletí tep, hodinky stále ukazují něco mezi 60-85. A tak to jde dalších 150 minut. Spottester ukazuje tepovou frekvenci, podle toho jak jedu, profil a rychlost něco mezi 110-125, hodinky stále trvají na tom, že vlastně nic nedělám a tep mám někde kolem 80 za minutu. Změna nastane právě po 15 minutách. Tam se hodinky jako nějak chytnou a tep je ve srovnání s hrudním pásem od -5 po +2 tepy za minutu. To trvá dalších asi 25 minut. To mám totižt takové místo, kde si zastavím, napiju, prostě pauzička 2-3 minuty. Rozjedu se, hodnoty z hrudního pásu letí nahoru .. 90 … 110 … 125, ale hodinky trvají na 84. Po zhruba 3 minutách se chytnou a zase se přiblíží hodnotám spottesteru. To samé se opakuje po zhruba půlhodině, kdy si dělám zase krátkou přestávku.

hodinky_sporttestery

Vyrazím, hodinky nezaznamenají změnu, až po pár minutách. Dál přesně nevím neb jsem zjistil, že vypnou nejspíš měření při stavu baterie pod 25%. Zbytek trasy prostě tep neměří, jen rychlost, trasu.

Zkusím to samé další den. Téměř na chlup na stejném místě, jezdím stále zhruba stejnou rychlostí, tedy asi po 15 minutách zase hodinky naskočí a začnou měřit. Po malé pauze jako předchozí den, zase asi 3 minuty ukazují proklatě nízké hodnoty.

A do třetice, opakuje se to samé.

Takže závěr, alespoň můj kus nefunguje dobře prvních 15 minut a pak po každé přestávce. A při nízkém stavu baterie přestane měřit tep.

V hodnotách to vyšlo následovně. Hodnoty jen za dny kdy tep nepřestaly hodinky měřit.

  průměr 1max 1průměr 2max 2
 sporttester (hrudní pás)  116136 118141
 hodinky Amazfit bip 102125 105126

Takže kdo potřebuje přesné hodnoty, asi Amazfit bip zklame. Budu dále zkoušet. Třeba při jedné z dalších cest ukazovaly hodinky proklatě nízké hodnoty jen asi první tři minuty a pak celou hodinu téměř to samé jako hrudní pás.

 

 

 

 
468x66

Mohly by se Vám líbit články...