Údolím Mohelky

Obvykle celý týden jezdím “kolem komína”. Víkendové dny se snažím někam vyrazit. Jedna dubnová neděle, byť to ráno nevypadalo, ale po poledni začalo vylézat sluníčko a bylo to jasné. Výlet na koloběžce bude. Start z Hodkovic nad Mohelkou. Po hlavní směr Český Dub. Trochu nebezpečné, no jako každá jednička nebo silnice s pěkným povrchem. P2kný sjezd přes Vlčetín, ale poslední dobou už ty prudké sjezdy moc nevyhledávám. Raději pozvolnější kopce, kde to tak jede skoro samo. Dnes ovšem to moc nejede ani přes Vlčetín, dost fouká. Tuhle trasu jsem už několikrát jel a dá se bez odrazu až do Dubu na kostky, dnes rozhodně ne. Od Českého Dubu k Libíči je už provoz o dost menší.

V Libíči doleva, proti proudu Mohelky. Nedávno byla plná vody, místy sníh, pak jen holo, pusto, ale dnes se již příroda probouzí.

Před viaduktem u Sychrova se vydávám kopcem nahoru a volím cestu přes bývalou ozdravovnu. Něco se tam občas poslední roky děje, ale asi ne moc. Před budovou hromada vyklizených věcí, areál trochu pustne. Z venkovního posezení zmizely lavičky, u oficiálního vstupu je na závoře nově zámek.

Za Radostínem volím, místo obvyklejší trasy na Sedlejovice stoupání k Sychrovskému zámku. Při silnici je památník návštěv císaře na Sychrově.

O kousek dál je Arthurův hrad, kdysi zvaný Alte Burg. Nadal se vyfotit celý, vždy mi kousek chybělo nebo zacláněl strom.

Alte Burg alias Atrhurův hrad

Alte Burg alias Atrhurův hrad

 

Dále jen kolem zámecké zdi a kolem Oranžérie k aleji Rohanka. Na konci, před mostem pro pěší a cyklisty přes “dálnici” je křížek a jedna z informačních desek.

 

Dále už jen přes Žďárek a Jílové zpět do Hodkovic a rychle do tepla.

 

 

 

 

970x210.jpg
468x66

Mohly by se Vám líbit články...