Úprava koloběžky MIBO Royal

Začínal jsem s koloběžkou MIBO Mastr. Spokojený, dost jsem toho s ní zažil, najezdil pár tisíc kilometrů. To, že mám zápěstí tak trochu ve zvláštní poloze jsem bral jako fakt. Všímal jsem si ovšem, že tak nějak víc a víc se začíná jezdit na větších kolech a ty koloběžky že mají rovná řidítka. Takže přišel další kousek, MIBO Royal. Paráda, taková velká kola. Jen, a bylo mi to i doporučeno fyzioterapeutem, při jedné jízdě které občas pořádají koloběžky Hodkovice, že ta řidítka, no že rovná by byla lepší a také že bych širší potřeboval. Pravda, zápěstí je malinko vykloubené, ale tak nějak jsem to neřešil. Po roce, když jsem pořídil další koloběžku která měla rovná řidítka, červík opět hlodal. Jenže Royal mám jen na špatné počasí a ve špatném počasí tak často nejezdím, opět jsem řešení odložil. Letos ovšem přišla poslední kapka, ježdění kolem Třeboně. Tam jsem měl Royal kvůli předpovědi počasí, mělo pršet a Royal má blatníky. Po těch pár dnech a zhruba 200 kilometrech bylo jasno. Dám na radu nejen fyzioterapeuta, ale i kamaráda Davida. Ten si Royal koupil nedávno a vydržel to pár km a hned řidítka měnil. Zkusím tedy tedy rovná, tedy spíš rovnější, řidítka.

Koupil jsem tedy Force bmx. Samotná výměna, ani jsem nečekal jak to půjde, celkem půl hodiny trvala. Tři různé inbus klíče, jeden křížový šroubovák a šlo to hladce. Až jsem byl překvapen.

řidítka FORCE BMX 1

řidítka FORCE BMX

 

Před výměnou, fotka možná tolik neřekne

původní řidítka

původní řidítka

lepší bude porovnat řidítka položená na sobě. Je vidět, že úhel je mnohem menší než u původních. A jsou také krapet delší což se na moji postavu hodí. Jen doufám, že to nebude problém při převážení v kufru, to se teprve uvidí.

řidítka srovnání původní a nová 1

řidítka srovnání původní a nová

A takové je to ve finále.

idítka po úpravě

řidítka po úpravě

Ano, viděl jsem i předělávku na úplně rovná řidítka, ale ta mi přišla už moc složitá a i finančně náročnější. Force BMX jsem pořídil za 246 Kč. První zkouška, jen pár metrů, rozdíl je znát. Není to jako Trexx, kde jsou úplně rovná, ale proti původním, těch pár milimetrů, dělá to divy a jak pravil fyzioterapeut, i to, že jsou širší mi lépe sedí. Takže už jen potřebné inbusy do brašny a mohu vyrazit na první jízdu. Ty budou potřeba neb na pár metrech nepoznám jestli jsem dobře vyladil polohu gripů, rohů a brzd.

A drobná poznámka, rada, na závěr – zkontrolujte si připevnění řidítek. Možná můj šlendrián když jsem s nimi kdysi hýbal, ale možná provozem, jeden ze 4 šroubů který je drží jsem měl úplně volný, šel by vytočit rukou.

468x66

Mohly by se Vám líbit články...