930x180.jpg

Proč Dubaj a co vidět

Vánoce jinak, vánoce bez stresu, bez zimy bez … To bylo na počátku. První cíl, na doporučení kamarádky, Dominikánská republika. Pěkné, ale celkem daleko a v období vánočních svátků i celkem drahé. Zkoumal jsem možnosti bez cestovky, ani tudy nevedla cesta k úspoře. Tak kde je ještě teplo. Srí Lanka, cena dobrá, ale těch hodin v letadle a ještě očkování. Thajsko také dálka. Najednou, nevím ani jak, padla mi do oka Dubaj, Spojené arabské emiráty.
Takže jako první, takový rychlý průzkum u CK, ceny za 8 dnů, ale odlet večer a návrat po půlnoci a i těch pár hodin je samozřejmě započítáno jako den, v cenách kolem 27 tisíc.  Žádný zázrak. Mrknu tedy na letenky a ejhle, Smartwings za 8, Emirates či flydubai kolem 12-13. Co ubytování. Tam je to už velice zajímavé, ceny v rozptylu, na plánovaných 11-12 dnů, od 20 tisíc po 1,2 mil dle booking.com. Slušný rozptyl.
Zajistím si tedy dovolenou, volno ve škole a jdu objednávat. Letenky, parkování, pojištění. A teď plán co vidět. Když jsem tak nastudoval co asi bychom chtěli, naplánuji to tak, že tři dny v Dubaji budou stačit a zbytek válečka u moře. Pěkný hotel, pro tři  all inclusive za nějakých 34 tisíc, hned objednávám. Jenže, no bylo mi to podeřzelé, nechtěli platbu, že prý později. A později přichází zhruba za měsíc kdy mi dorazí zpráva, že moje karta je neplatná. Běžně s ní platím po Evropě, přes internet po celém světě, divná věc. Aktualizuji údaje a opět, neplatná. Volám do banky, tam mi je sděleno, že Booking.com B.V.  Amsterdam se pokoušel strhnout nula Kč a takový pokus že je zamítnut, že obvykle pro ověření strhávají 100 Kč nebo 1-2 eura. To se stane, ač to reklamuji u booking, celkem 3x a pak mi zruší rezervaci. A pokud chci vybraný hotel, tak novou rezervaci, ta by ovšem vyšla na zhruba 55 tisíc. Dle mého názoru to byl ze strany bookingu záměr, zbavit se klienta který si rezervoval za moc výhodnou cenu.
No nic, ruším zasílání novinek a dalších nesmyslů, ať už neotravují, neb mě stále bombardují nabídkami na ubytování v Dubaji či SAE a jdu mrknout na airnbn.cz.

Děkuji booking za zbavení se klienta, nabídky vypadají zajímavě, navíc, moje první zkušenost z Londýna byla pozitivní, člověk se více dozví, více zapadne než při bydlení v hotelu.

Seznam toho co vidět mám dávno hotový, měním tedy úplně plány, celých 11  dnů zůstaneme v Dubaji.

Na airbnb vyberu ubytování jako že v centru, ale blízko pláže, ke všem místům která máme v plánu vidět je to zhruba stejně. Koho by zajímalo, je to poblíž Kite and Surf Beach nebo také Jumeirah 3 Beach. Na pláž minuta pěšky, nedaleko pár možností sehnat něco k jídlu. Prozíravé bylo stáhnout si offline mapu Dubaje a  uložit si adresu, žádný taxikář nevěděl kde to je, všem jsem musel pustit při dovozu “domů” navigaci. Podobná situace nastala po objednání výletu do pouště, řidič také neznal, musel jsem mu poslat odkaz na mapu. Prozíravé to bylo i kvůli tomu, že jsme nedostali údajně rozdávané SIM pro návštěvníky a nějak jsem nenarazil na prodejnu, no moc jsem ji nehledal. Wifi občas v nějaké restauraci, občas od operátorů místních, ale téměř všude chtějí vyplnit telefon a občas platnost jen 20 minut, docela vopruz. Ale dalo se i bez dat, přežil jsem s wifi “doma” a občasným připojením někde ve městě.

Toliko na úvod. Vše je připravené, nezbývá než se jen těšit. Pokračování v článku První dojmy z
Dubaje.

P.S. Airbnb s mojí “neplatnou kartou” neměl problém a normálně si stáhl jak zálohu tak po měsíci doplatek. To mi tak nějak potvrzuje, že se prostě booking potřeboval zbavit klienta který získla moc výhodnou cenu.

Celý pobyt, co jsme viděli a zažili, je zapsáno v článcích

První dojmy z Dubaje

Dubajské setkání

Dubajské trhy

Miracle Garden Dubaj

Burj Khalifa – nejvyšší na světě

Dubai Akvarium a fontána

Štědrý den v poušti

Dubaj z paluby lodi

Dubaj historická

Dubajské drobky

970x210.jpg
468x66

Mohly by se Vám líbit články...