Bluetooth sluchátko moloke

Po nevalné zkušenosti se sluchátkem Plantronics M70 jsem byl docela nešťastný a pátral po jiném. Chtěl jsme nějaké s tlumením okolních ruchů, používám ho při práci, ale i při jízdě na koloběžce. Nabídka sluchátek S DSP, tedy za přijatelnou cenu, není moc velká nebo jsem špatně hledal. Nakonec jsem narazil na AliExpress na sluchátko s výbornými parametry.

D5 Bluetooth Earphone with HD Microphone Wireless Earpiece Car Earbuds DSP Noice support ios/Android smartphone Oficiálně mu výrobce říká D5 V4.1 Bluetooth Truly Wireless Earphones

Po osmi dnech od objednání AliExpress avízoval, že balíček je v České republice, po dalších 17 dnech dorazil domů. Odeslán byl z Belgie byť dle sledování zásilky vyrazil opravdu z Číny. Nejspíš nějaký hromadný balík, v Evropě teprve dělají konkrétní balíčky. Nevím, nezkoumám, je mi to celkem jedno.

baliíček s bluetooth sluchátkem moloke D5

baliíček s bluetooth sluchátkem moloke D5

Rozbalil jsem přepravní krabičku, uvnitř celkem v celkem pěkném obalu bylo zvlášť sluchátko, jeden náhradní gumový špunty do ucha, dva plastové háčky, nabíjecí kabel a pak sluchátko s mikroUSB koncem. K čemu slouží to nevím, pokud jej zapojím do telefonu tak žádné zvuky slyšet nejsou. Samozřejmě ještě návod v čínštině (asi, prostě znaky) a angličtině.

krabička sluchátko moloke D5

krabička sluchátko moloke D5

obsah balení

obsah balení

Přepl jsem sluchátko hned po zapnutí do angličtiny, bez problémů připároval k telefonu. Hned první hovor, že prý mám kolíček na nose. Ano, sluchátko, na tom principu asi tlumí ruchy, asi nemá nebo nějakou podivnou verzi DSP. No ale je to snesitelné. Hlasová oznámení jsou pouze zapnuto, vypnuti, připojeno a při příchozím hovoru řekne nejen, že někdo volá, ale začne i číst čísla toho kdo volá. Funkce dost k ničemu a přepnutí na to aby sdělil jméno podle kontaktu a jen pokud není nalezen diktoval číslo, to není možné. Pochybuji, že si někdo bude pamatovat a vnímat a hlavně čekat než ženský hlas doříká, že volá 4 2 0 6 0 2 1 2 3 4 5 6 a podle toho pozná kdo volá. Pokud se vzdálíte od telefonu tak ještě umí říct, že se odpojilo.

Takže dosud celkem dobré, sice huhňám pro ostatní, ale ruchy protistrana neslyší. Stav baterie nijak neoznamuje, jak oznámí konec, to ještě nevím, zatím je stále nabité, po třech dnech používání je podle zobrazení na telefonu stav baterie 50%. Zobrazení stavu baterie je asi záležitostí verze Androidu, na verzi 6 nezobrazí nic, takže pokud nebude dosti předem nějakým zvukem avízovat tak může člověk dopadnout špatně, náhle uprostřed pracovního dne bude bez sluchátka. Já má Android 9, takže buď po zapnutí nebo v nastavení bluetooth stav baterie vidím.

Stále tedy dobré. Ovšem pak to přišlo. První dva dny jsem používal sluchátko převážně u stolu. Tedy telefon ležel na stole, dejme tomu půl metru od sluchátka. Když jsem se vydal do města nastal problém. V kapse bundy sluchátko ztrácelo signál a protistrana špatně nebo nic neslyšela. Musel jsem telefon vzít do ruky aby na sebe se sluchátkem viděli. Zásadní vada, na to abych měl telefon v ruce nepotřebuji sluchátko. Pokud nejsou překážky dobře funguje na dva metry, možná víc, víc nemám potřebu. Ovšem stačí látka, kabelka, cokoliv a sluchátko ztrácí spojení už na necelý metr. Neměřil jsem přesně vzdálenost ke kapse, ale vyndám, funguje, zasunu do kapsy a je problém.

Pouze v uchu jej nosit není možné, je nutné použít háček. Plantronics jsem nosil roky a to i při vysoké rychlosti na koloběžce (z kopce 50-60 km/h) nikdy nevypadlo. Moloke alias D5 vypadne už při prudším pohybu hlavy. Háček k němu je z poměrně tvrdého plastu, po pár hodinách jsme jej nahradil neforemným háčkem ze sluchátka Samsung.

Takže za cca 260 Kč má sice nějaké odrušení, má asi i dlouhou výdrž, ale tak malý dosah, to je závažný problém a vada. Vracet ho nebudu, náklady na poštovné, to se nevyplatí, bude nejspíš sloužit jako záložní a musím hledat dál. Musí přeci existovat nějaká pěkná náhrada Plantronics M55, zatím nejlepšího sluchátka jaké jsem měl. Nechápu proč jej přestali vyrábět.

Parametry:

Bluetooth
Plug Type:
Wireless
Function:
For Mobile Phone,for Video Game,HiFi Headphone,Sport,Common Headphone
Waterproof:
No
Communication:
Wireless
Active Noise-Cancellation:
Yes
Support Memory Card:
No
Vocalism Principle:
Hybrid technology
Is wireless:
Yes
Support APP:
No
Sensitivity:
120±3dB
Line Length:
None
With Microphone:
Yes
Resistance:
32Ω
Connectors:
USB
Style:
In-Ear
Brand Name:
Lsmartlife
Volume Control:
Yes
Model Number:
D5
Frequency Response Range:
20-20000Hz
Support Apt-x:
Yes
Control Button:
Yes
Bluetooth Version:V4.1
Bluetooth Distance:10m
Size:6.5cm * 2cm
Standby Time:60 Days
Talk Time:32 Hours
Music Time:28 Hours
Battery:200mAh
Feature:DSP Noice Cancelling/ Swear-proof
Function:Voice Prompt/Answer/Hang Up/Refuse/Redial/Mute/Volume Control/Play/Pause/Next Song/Previous Song
Compatible:All device with bluetooth function
970x210.jpg
468x66

Mohly by se Vám líbit články...