930x180.jpg

Dubai Aquarium a fontána

Po návštěvě Burj Khalifa a obědě míříme do akvária kam máme rovněž lístky. Není těžké ho najít, ale je to opět kus cesty. S tím se musí počítat, jsme v budově největšího (tady ono je více úhlů pohledu, podl některých není největší) nákupního centra na světě, v Dubai Mall. A mají zde, opět, jak jinak, největší akvárium na světě. Pokud si dobře pamatuji, tak rozměry jsou 51x 20x 11 metrů. Je přes dvě patra. Lístky můžete koupit samostatně na oficiálních stránkách www.thedubaiaquarium.com nebo jako my jako součást nějakého balíčku.

Dubai Aquarium 01

Dubai Aquarium pohled na akvárium z druhého patra

Dubai Aquarium 11

Dubai Aquarium 11

Samotný Dubai Mall toho nabízí hodně. Je tu i sjezdovka, je tu možnost hrát na konzolích, samozřejmě spousta obchodů, restaurací. Ve výsledku je to ovšem jen nákupní centrum, všude moc lidí, všude moc daleko, není to mé hobby tohle procházet.

Přesto tedy pár fotek.

A jsme u akvária. Je opravdu ohromné a už zdarma z chodby vidí člověk spoustu ryb.

Dubai Aquarium 10

Dubai Aquarium 10

Jedno upozornění, pokud máte jako my kombo lístek, musíte mít lístek z Burj Khalifa, bez něj lístek do akvária nedostanete. Vystáli jsme relativně krátkou frontu a jsme uvnitř. Nejprve procházka tunelem, kolem plave spousta ryb. Prohlídka pokračuje deštným pralesem.

Dubai Aquarium 05

Dubai Aquarium 05

Dubai Aquarium 06

Dubai Aquarium 06

Dubai Aquarium 08

Dubai Aquarium 08

Dubai Aquarium 07

Dubai Aquarium 07

V jednom akváriu, můj dojem když jsme přicházeli, říkal jsem si, to tedy s tou dekorací docela přehnali. Za sklem ležel obrovský krokodýl, myslel jsem, že je umělý, že je to maketa v nadživotní velikosti. Nebyla. Mrklo to. Byl to živý mořský krokodýl. Prý se dožívá až 70 let, může měřit až 9 metrů a váha 700-1200 kg. To potom ten náš byl nějaký mladík nedorostlý, ale i tak působil velice impozantně.

Dubai Aquarium 04

Dubai Aquarium mořský krokodýl

Dubai Aquarium 03

Dubai Aquarium lebka mořského krokodýla

úplně na konci prohlídky je pak pravěký krokodýl, samozřejmě jen kostra, či část.

Dubai Aquarium 02

Dubai Aquarium prehistorický krokodýl

Tím prohlídka končí. Myslím jsem to psal, můžete koupit i samostatně různé jiné vstupenky, je možnost i včetně potopení mezi žraloky.
Akvárium bylo také dobrý zážitek, ale jsme venku a tedy rychle ven z přelidněného obchodního centra k fontáně.

 

Dubai Aquarium 09

Dubai Aquarium jezero kde bude fontána

Fontána je v provozu každou půlhodinu od 18 hod do půlnoci. Každé “představení” trvá zhruba 5 minut. Mám jedno celé nahrané, ale bohužel youtube neumožní ho zveřejnit, prý kvůli právům k hudbě.

Dubai fontána 06

Dubai fontána 06

Dubai fontána 02

Dubai fontána 02

Ve zbylem čase, pokud tedy chcete vidět fontánu vícekrát, můžete pozorvat lidi, dojít si něco zakousnout nebo sledovat Burj Khalifa na který občas promítnou nějaké obrazce.

Dubai fontána 03

Dubai fontána 03

Dubai fontána 05

Dubai fontána 05

nebo se projít kolem jezera

Dubai fontána 04

Dubai fontána 04

Nakonec jsme vydrželi sedět až do 23 hodin, poslední melodie byla se zpěvem A. Bocelliho. Krásné.

Cestou na stanoviště taxi, je nutno projít kousek obchodním domem ještě uvidíte vodopád uvnitř s dekorací skokanů.

Dubai fontána 01

Dubai fontána 01

Takže i tento den se vydařil. Pohled z výška na Dubaj, akváruim a melodie u fontány. Rychle do postele, za chvíli začíná Štědrý den a na ten máme naplánovaný výlet do pouště.

 

 

970x210.jpg
468x66

Mohly by se Vám líbit články...