Dubaj z paluby lodi

Na Štěpána máme na programu, krom koupání, večerní plavbu lodí pod Dubai Creek, spojenou s vystoupením a večeří. Dopravu na místo volíme taxíkem do Bur Dubai Abra Station s tím, že si ještě jednou užijeme nejlevnější dubajské atrakce, přívozu za jeden dirham.

večeře na lodi 10

večeře na lodi 10

 

Projdeme přístavištěm nákladních lodí a když začnou mola těch výletních, marně hledám tu naši.

večeře na lodi 09

večeře na lodi 09

Musím se tedy poptat, není to slepotou, ale loď ještě není v přístavu na určením místě. Když připluje, nastoupíme, vyberem si místa u okna.

večeře na lodi 08

večeře na lodi 08

Obsluha roznáší nealko nápoje, vodu, něco colového. Když jsou všichni usazeni, vyplouváme a po chvilce jsme vyzvání k bufetu. Vybírat musím jen podle vzhledu, většinu jídel a omáček neznám.

večeře na lodi 06

večeře na lodi 06

Indové jsou ve výhodě, zjevně vědí, jídla znají. Takže různé druhy omáček, příloh, nějaká ryba, tuším i falafel, kousek osmazeného kuřete. Jako zákusek je pudink. Jakmile jsou všichni opět usazeni u jídla, začíná kulturní program. Tanečník, pak loutka, kůň.

večeře na lodi 05

večeře na lodi 05

večeře na lodi 03

večeře na lodi 03

Ten mi byl záhadou, jak asi na loď dostanou koně a jak se tam bude pohybovat. I kůň je loutka.

večeře na lodi 04

večeře na lodi 04

Nakonec opět tanečník s bubínky, nevybavím si název jak se ten tanec jmenuje, ale je to tedy neuvěřitelné jak i ve stísněněném prostoru lodi za neustálého točení vytváří různé sestavy z malých bubínků či jak to pojmenovat.

večeře na lodi 02

večeře na lodi 02

večeře na lodi 01

večeře na lodi 01

Jídlo a podívaná velmi ukrátí čas a po hodině  půl dvouhodiné plavby jsme zpět v přístavu. Podle recenzí běžný jev, hodina a půl trvá hodinu, dvouhodinová hodinu a půl.

večeře na lodi 07

večeře na lodi 07

Vlastně také pěkný zážitek, plavba městem spojená s večeří a představením. A při ceně lístku, vlastně ani ne moc drahý, asi 59 dirhamů na osobu.

970x210.jpg
468x66

Mohly by se Vám líbit články...