Náhrada za Endomondo

Endomondo skončilo, prakticky na konci roku 2020. To jsem psal v článku Endomondo končí. Jak převést data? a popsal i převod do jimi doporučované aplikace MapMyRun. Začala sezóna, první výjezdy na koloběžce a poznal jsem první slabiny. Začíná to spuštěním aplikace. Tu je snad nutné spustit když se jde člověk oblékat aby byla připravena když chce vyrazit. Něco tak pomalého jsem nikdy neviděl. Telefon mám myslím celkem slušný, ale stjené postřehy jsou i v recenzích na Google Play. Vyrazil jsem, strašně ukecané a anglicky, ještě vítr kolem uší. Později jsem zjistil, že většina hlášek, vlastně všechny, je možno vypnout. A po skončení, nejen podržet ukončení, ale jště kliknout na Save, pro uložení. Byl jsem zklamán.

Další zklamání přišlo, když jsem chtěl nastavit výzbu na rok. Přednabízí se tam tuším den, týden, měsíc a Custom. Chci rok, tedy volím poslední, není možnéí zadat datum konce, tedy roluji rolovátkem a to přestane někdy 25. června. Proč zrovna 25. června., to netuším, ale rok to není.

Prostě, pohár přetekl a začal jsem hledat lepší náhradu. A přemýšlel jsem, proč vlastně endomondo ukončili když bylo dobré (no mělo poslední rok občas problémy se synchroznizací), česky, přátelé, statistiky, možnost data prohlížet i na webu, spojit více trs pokud došlo k přerušení záznamu … Na Google Play snad každá druhá recenze pod podobnými začínala nebo bylo zmíněno “hledám náhradu za Endomondo…” Zamítl jsem Stravu, ta tuším před rokem hodně osekala bezplatné funkce, Runtastic a další. Nabízí poměrně málo zdarma a platit stovku měsíčně se mi nechce.

Hledal jsem pár večerů a našel dvě celkem zajímavé. První z nich byla Sporttractive. Proč byla? No malinko moc otázek při prvním spuštění a povolení. Potom také nemá tuším přátele a výzvy. Nemá ani webový přístup. To by ještě všechno celkem šlo. Ale za automatickou pauzu chce 38,99 Kč měsíčně. Není to moc, to bych i dal, ale nakonec mě dorazilo když po pár dnech chci spustit aplikaci a opět odsouhlasit podmínky, nastavit GPS, nastavit baterii. To tedy ne.

Takže, ať to zkrátím, našel jsem, za mě ideální aplikaci a tuším tam i budoucí rozvoj. Název má poněkud krkolomný GPS Sport Tracker – Běh, Chůze a Cyklistika. Ani ta nemá výzvy či možnost mít přátele. Ale umí, pokud si někdo zažádal o balík dat, umí na kliknutí importovat všechna data z Endomonda. Další možností je import ručně z GPX či TCX souboru.  Upozorním, že můj balík importoval aplikace možná dvě hodiny. Takže pokud máte roky jako já, tak si chvíli počkáte.

Caynax sports import

Caynax sports import

 

Data ukládá na Google disk bohužel ve skryté složce, tedy nedostupná. Mých zhruba 6 let ukouslo necelých 80 MB. Autopauza funguje spolehlivě. Je celá česky a dokonce česky i mluví. Jak moc, to si můžete nastavit, já si dal každý kilometr že řekne čas. Oznamuje i pauzy.  Jen pozor, ale za to asi může Endomondo a jejich způsob přidání koloběžky do aktivit a bude se to nejspíš týkaz i dalších které v Endomondu byly jako podvětev Další. Koloběžku mi naimportovala jako Jiné. Buď to nechám, nebo se jednou podívám do souboru, jak značí koloběžku a dám ještě jednou import, uvidím.

Caynax sports základní nastavení aktivity

Caynax sports základní nastavení aktivity

Nezkoušel jsem, ale podle nabídky Follow route, asi umí i navigovat. Mapy, to jsem nezmínil, je na výběr zda budete používat mapy Google nebo Open Street maps. Já zvolil Google. Mapa funguje i bez připojení k internetu pokud máte oblast staženou v Google mapách do režimu offline.

Když už člověk maká, může podpořit růst svalů.

Aplikace rovněž postrádá přístup přes web. Pokud jde o placení, je možno za jednorázový poplatek 100 Kč se zvbavit reklamního proužku. Dále nabízí možnost darování peněz, prostě dobrovolný příspěvek od 40 do 200 Kč.

Caynax sports platby

Caynax sports platby

Jsem spokojený. Aplikace má i stránku podpory. Sportovních aplikací nabízí Caynax více. Tak tedy doufám, že konec Endomonda ty hochy polské pobídne, množství uživatelů že přejde, pošle příspěvek ať na zrušení reklam nebo dobrovolný a bude fungovat dlouhé roky.

 

468x66

Mohly by se Vám líbit články...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *