Dinosauria Praha

Nedávná reportáž v TV nás nalákala k návštěvě Dinosauria Museum Prague. Vláda ve čtvrtek náhle zpřísnila opatření, ale na dotaz mi bylo potvrzeno, že bude v sobotu otevřeno. Tak jsme vyrazili. Nejprve výstava For caravan v Letňanech. Obytných aut plno, ale když moje představa je něco nenápadného a hlavně co se dá použít i na nákup, prostě do města, takže jediný favorit. T6 s najetými cca 184 tisíci.

for caravan Letnany

for caravan Letnany

Pak cesta na druhý konec Prahy, do outlet centra POP kde se krom jiného nachází Dinosaurium. Od vchodu prostě rovnou za nosem, nemůžete zabloudit.

Dinosauria Praha 10

Dinosauria Praha vstup do POP centra

Samo centrum, no jak v Rozpuštěný a vypuštěný, jen místo: “Kachny, kachny, kachny” tak tady obchody, obchody, obchody. No najde se i něco k prohlédnutí.

Dinosauria Praha 9

Dinosauria Praha 9

 

Lístky o víkendech jsou dražší a na virtuální realitu žádná sleva a tedy láce to zrovna není, za dva 898 Kč. Za 15 minut má začít komentovaná prohlídka a náš čas na virtuální realitu je tedy za hodinu a čtvrt. Paní u pokladny říká, že pokud nestihneme prohlédnout vše, můžeme se posléze vrátit. Tak jdeme na to.

Dinosauria Praha 2

Dinosauria Praha 2

Dinosauria Praha 5

Dinosauria Praha 5

Dinosauria Praha 6

Dinosauria Praha 6

Dinosauria Praha 7

Dinosauria Praha 7

Chvíli prohlížíme, čteme jen tak sami, pustíme nějaká doprovodná videa a začíná komentovaná prohlídka. Průvodce, mladý kluk, nejsem odborník na tu dobu a dinosaury, ale asi něco ví, nemá to být žádné studium, za mě spokojenost.

Na závěr nás upozorní, to jsme přehlédli, že hned u vstupu je ještě expozice minerálů. Nám se ovšem

Dinosauria Praha 8

Dinosauria Praha 8

blíží čas pro virtuální realitu, opouštíme tedy muezum, dohodneme se u pokladny na návratu.

Podmínkou pro vstup je zadání jména, příjmení a e-mailu a odsouhlasení podmínek. Asi tááákhle dlouhých. Ty samozřejmě nikdo nečte. Kdo by chtěl číst, myslím, že tedy nechť přijde tak o 5-15 minut dříve. E-mail zadejte nějaký funkční pokud máte zájem o fotky. Na něj přijdou a jsou “zdarma” Trochu jsem se obával, aby to nebylo jako na mnoha podobných atrakcích, že na závěr pak za fotky ještě stokoruny. Můžete či je doporučeno odložit si bundy, čepice, tašky. Na bundy či mikiny je tam volná šatna, na tašky jsou tam skříňky. A jdeme se nechat ustrojit. Na záda dostanete baťůžek, asi je pravda že má těch udávaných 8 kg, zapnout pásek přes prsa a břicho. Doporučení pořadatel, že vhodné od osmi let, asi bych souhlasil.

Dinosaurium Praha virtualni realita

Dinosaurium Praha virtualni realita

 

Postoupíme na značky před dveře, obluha nasadí nejprve brýle a pak sluchátka. Kotrola, že vidíte obraz, tam je zatím jen několik monitorů vidět, že se navzájem slyšíte. Dobré je tam jít ve dvou, maximum, podle puntíků před vstupem, jsou asi čtyři účastníci. Ze samotné virtuální prohlídky nemám pochopitleně fotky žádné, až na onu závěrečnou. Moc úspěšní jsme asi nebyli. Každopádně, není to levné, ale doporučuji, těch zhruba 25 minut je opravdu docela zážitek. Pohybovat se mezi dinosaury, vidět pravěk “živě”.

Náš závěrečný (ne)úspěch který dorazil na e-mail. Tedy dorazí fotky celkem tři, vybírám jen jednu z nich.

selfie 7686 1

Dinosaurium Praha virtuální realita

 

Být to pro dva za 499 tak jsem úplně nadšený a jak říkala dcera, možná si to dáme ještě jednou, za necelou tisícikorunu rozhodně ne. Tak a ještě zpět do muzea, prohlédnout si horniny a pak videa k historii země. Minerály, nevím co na to odborníci, ale za mě povedené a pro toho koho opravdu zajímají bude jen prohlídka všech vitrín jistě na hodinu.

Dinosauria Praha 4

Dinosauria Praha  minuerály

Dinosauria Praha 3

Dinosauria Praha zlato

A to je konec, centrum vánočně svítí, zítra začíná advent. Doporučeno je vyhradit si 1,5-2 hodiny, já bych se klonil spíše k těm 2 hodinám. Samozřejmě je to individuální, podle zájmu každého, ale kdo chce třeba zhlédnout všechna doprovodná videa a pořádně prohlédnout kameny a zahrát si hru kterou jsme tedy nehráli, dvě hodiny na Dinosauria Museum stačit nebudou.

Dinosauria Praha 1

Dinosauria Praha 1

970x210.jpg
468x66

Mohly by se Vám líbit články...