Motorola One Vision – android 10

Právě dnes, 11. 2. 2020 mě telefon vítal oznámením o tom, že je k dispozici aktualizace. Aktualizace na android 10. Samozřejmě jsem neodolal

motorola one vision android 10

motorola one vision android 10

Tedy Stáhnout a instalovat, samozřejmě jen přes wifi, ale kdo má mobilních dat dost, nechť klidně volí i data. Balíček je má velikost 745 MB

motorola one vision android 10 1

motorola one vision android 10 1

Stažení bylo celkem rychlé, samotná instalace trvala možná 15-20 minut.

motorola one vision android 10 2

motorola one vision android 10 2

Po dokončení následovalo známení a výzva k restartu telefonu.

motorola one vision android 10 restart

motorola one vision android 10 restart

 

Restartuji.

Odkaz na novinky https://help.motorola.com/hc/8020/10/global/cs-cz/index.html?t=CGT1909173043 Když to tak pročítám, nic co bych neznal a nemyslím si, že by to bylo něco nového.

motorola one vision android 10 novinky

motorola one vision android 10 novinky

Ovládání hlasitosti, jen místo ikonou tři čárky, ale ozubeným kolečkem bylo v telefonu dávno ba měl to i předchozí telefon s androidem 6.

Navigace. O té se dalo již ledacos dočíst při představení. Uvidíme. Nejsem velkým příznivcem. Třeba přepínání aplkací, jsem zvědav, ale v dosavadní devítce gesto přepínalo jen mezi dvěma, takže když jsem měl spuštěných více tak vlastně gesto k ničemu.

Tmavý režim. Za mě hrůza. Po restartu všechno tmavé, první co jsem hledal kde to vrátit zpět. Jde to, ale bohužel třeba lišta pro rychlé nastavení která byla dosud černá a zbytek bílý tak je rovněž bílá. Nadšený z této změny tedy rozhodně nejsem.

Oznamení. Brzy na to to hodnotit. Trochu se bojím, zvláště když je avízována predikce.

Připojení k wifi dle QR kódů. To mi také nepřijde jako novinka, to funguje dceři na telefonu kde má, nevím přesně asi android 8 a mě to funguje, nevím jak dlouho, já to poprvé zkusil asi před měsícem, ale prostě není to věc nová. Novinkou je, to já neměl na rozdíl od dcery, že nyní mohu i známým zobrazit QR pro připojení. Dosud jsem jim ukazoval vytištěný obrázek s kódem.

Vylepšení zabazpečení- Nezbývá než věřit.

Uvidíme, budu sledovat další změny v příštích dnech. Zatím nejhorší, ale s tím asi nic nejde udělat, je rozbití barev. Tmavý režim je děsivý a světlý už není jaký býval.
 

Doplněno 23. 2. 2020 Zatím dojem, ale mám pocit, že se opět zhoršilo fungování bluetooth. A každé ráno, ne hned první, ale tak druhé, třetí odemknutí není možné otiskem, ale zadáním kódu. S androidem 9 byl tento požadavek tak nějak náhodný, myslím, že asi tak každý druhý den.

Doplněno 27. 4. 2020 Celkový dojem je negativní. Dříve, to jsem nechápal jak to dělá, ale po prvním vysunutí aplikací tam vždy číhalo to co jsem potřeboval. Například tabulky, každý týden si zapisuji jisté údaje a v ten den se tam nabídly tabulky. Kalkulačka a plno dalších, jako by android 9 měl nějaké napojení na myšlenky. To s příchodem androidu 10 skončilo, neustále lovím v aplikacích. Restart či zapnutí. Dříve otázka asi 20 sekund, po upgrade je to kolem tří minut jako u předchozích nečistých telefonů. Kdyby to šlo, vrátím se k devítce.

 
468x66

Mohly by se Vám líbit články...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *