Výběr “nového” auta.

Chceme obnovit vozový park. No vozový park, to zní jako bychom měli dvůr plný aut. Prostě 8 let stará Octavia už nevyhovuje tak koukáme po něčem lepším. Chtěli jsme zůstat věrni, ale ceny škodovek vyletěly, nová slušná je přes milion, aby se vyplatilo měnit tak nějaká 2-4 roky stará od 600 tisíc.

Požadavky na “nové” auto nebyly velké.

1) Kombík. SUV jsou možná in, ale pokud to není opravdu velké a tedy celkem drahé tak se nevejdou dovnitř koloběžky.

2) Na co má jezdit – nafta. Nájezd kolem 25-30 tisíc ročně. Jezdí se převážně dálnice.

3) Barva. Nesmí být bílé nebo černé.

4) Výbava. Na výbavu nemáme extra požadavky. Automat, tempomat a nezávislé topení. Sice se nabízí vyhřívané volanty, čelní skla, ale přeci jen, sednout do vyhřátého auta je lepší. Zvláště když se jezdí každý den a není garáž.

Začal výběr, co jiného jako první sauto.cz, poptávání po známých, co kdo má, jak je spokojen. Chvíli se líbil Fiat Freemont, byť tedy nesplňoval požadavek – ne SUV. Stále se tak člověk vracel k osvědčené Octavii, ale krom ceny té volbě dával mínus i Martin Vaculík ze Světa motorů a jeho recenze na ojetou Octavii. Ta nevyznívala příliš dobře. VW Passat? Takové auto které ničím nezaujme, přesně podle reklamy – Das Auto. Jo je to auto, ale aktuální modely pro nás nejsou něčím za čím by se člověk otočil. Pak přišel jeden rozhovor s kolegou a ten zmínil, že jednou tak chce pěkné auto a že pomrkává na jednu firmu z Brna která vozí Volva ze Švédska.
Volvo už dávno není krabice, vlastně je to celkem pěkné auto. Tak šlo do výběru. A další náhoda, navštívili jsme prezentaci kde byl známý a jako služební měl Volvo V60. Tedy přesně takové po kterém jsme začali pokukovat. Posez dobrý, na Volvu se nám také líbí displej, že nemá jako valná většina dnešních aut, takový ten trčící tablet, ale displej je tak jako zakomponovaný do palubky.

1170x 013

Volvo V 60 palubní deska

Začali jsme sledovat krom sauto, skodaplus.cz a mobile.de také volvista.cz a https://selekt.volvocars.cz/cs-cz/store/all/vehicles?models=V60 Občas i dasweltauto, ale tam mají nefunkční filtrování. Ať jsem dal nebo zrušil požaavek na nezávislé topení, počet nalezených aut stále stejný a podle popisu nalezená auta nezávislé topení neměla. Snad to někdy opraví. Krom toho jsme ještě rozhodili sítě po známých. Stále nic, žádné pěkné Volvo V60 za cenu kterou jsme byli ochotni akceptovat. Navíc drtivá většina z nabídky Selekt měla bílou nebo černou barvu. Barva nejezdí, ale znáte to.

Tak mě napadlo, to okolní země, krom mobile.de, nemají i jinde nabídku Volvo Selekt? Mají, ale situace byla podobná nebo ceny hodně vysoko, to platilo pro Rakousko nebo Německo. Uvažoval jsem dál. Když Volvo, co takhle zkusit podívat se přímo ke zdroji, do Švédska. https://selekt.volvocars.se

Výběr větší, barvy, výbavy, auto bez topení se tam snad nevyskytuje, ceny výborné. To jsme ovšem ještě netušili … Pokračování v článku Auto ze Švédska.

468x66

Mohly by se Vám líbit články...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *